Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У сквері «Юність» встановили виставку «Стерті з лиця землі»

Дата: 13.03.2024 14:23
Кількість переглядів: 13

Банерну виставку для презентації в місті Черкаси передала відділу молоді та національно-патріотичного виховання управління гуманітарної політики департаменту освіти та гуманітарної політики начальниця управління популяризаційно-просвітницької роботи Український інститут національної пам'яті Зоя Бойченко.

Ця виставка охоплює фотосвідчення руйнувань різних регіонів: Луганщина, Донеччина, Слобожанщина та Південь України.

Тематичні банери акцентують увагу на знищених на 80-100 відсотків населених пунктах, перетворених російською армією на пустку і руїну. Зокрема, Попасна, Марʼїнка, Соледар, Бахмут. Також на банерах розміщені QR-коди з посиланням на короткі відео знищених сіл і міст України, які додатково візуалізують весь жах та морок випаленої ворогом землі.

Фотоматеріали для виставки надані відомими військовими фотографами, пресслужбами 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади, 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, фотокореспондентами українських медіа.

Додамо, що до другої річниці повномасштабного вторгнення та десятої річниці війни росії проти України виставку вже змогли побачити у Польщі, Іспанії та Хорватії.

Окрім того, фахівці відділу молоді та національно-патріотичного виховання управління гуманітарної політики департаменту освіти та гуманітарної політики сприятимуть, щоб подібні виставки встановлювали згодом в нашому місті та закладах освіти.


« повернутися

Вхід для адміністратора