Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Черкасах відбулася учнівська мовно-літературна конференція

Дата: 13.03.2024 17:24
Кількість переглядів: 13

Сьогодні на базі Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №28 ім. Т. Г. Шевченка відбулася учнівська мовно-літературна конференція «Т.Г. Шевченко та світовий гуманітарний простір». Проводиться вона уже 17-й рік поспіль, і цього року її приурочили до 210-ї річниці від дня народження великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка.

Головною метою конференції було залучення учасників освітнього процесу до збереження та популяризації творчості Т.Г. Шевченка, як генія української нації, який своїм словом об'єднав не лише Україну, а й весь світ.

Участь у конференції взяли школярі та педагоги з всієї України та навіть ті, які наразі перебувають у Польщі, Чехії, Німеччині, Новій Зеландії, Британії, адже вони мали можливість працювати як у форматі онлайн, так і офлайн. Учасники зібрання під час виступів презентували свої дослідження та творчі роботи присвячені життю та творчості великого генія українського народу та провели різноманітні майстер-класи для педагогів.

Також до спілкування в онлайн режимі приєдналася і заступниця міського голови Анастасія Чубіна, яка передала вітання від міського голови Анатолія Бондаренка всім учасникам та відзначила, що така подія є важливою, адже на сьогодні всі українці переконуються в пророчості його слів, які крізь століття набувають все більшої актуальності та надихають наш народ на Перемогу.

Це була важлива зустріч, що демонструє об'єднуючу силу культурної спадщини та мови, а також важливість вивчення й популяризації творчості видатних українських постатей у сучасному світі.


« повернутися

Вхід для адміністратора