Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У місті Черкаси стартував міський конкурс «Грай, музико!»

Дата: 23.03.2024 12:46
Кількість переглядів: 22

Відкритий міський конкурс виконавської майстерності гри на народних інструментах «Грай, музико!» проводять у нашому місті впʼяте. Конкурс був започаткований Черкаською дитячою музичною школою №2  ще в 2014 році та проводиться один раз в два роки. Виключенням був тільки 2022 рік.

Популярність конкурсу почала зростати, тому в цьому році до нього приєднуються мистецькі школи з різних куточків України. Зокрема, надійшли заявки із Полтавської, Вінницької, Харківської, Одеської, Хмельницької, Чернігівської, Дніпропетровської, Івано-франківської, Житомирської та Донецької областей.

Сьогодні свої творчі номери на розгляд журі підготували 81 учасник в очному форматі та 83 учасники в дистанційному. Юні музиканти грають на народних інструментах, а саме: гітарі, бандурі, домрі, баяні, акордеоні, народній сопілці у номінаціях: «Солісти», «Ансамбль малих форм», «Ансамбль».

На відкриття конкурсу також завітала профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна разом із начальницею управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики Валентиною Шепецькою.

«Це гарна традиція, щоб обʼєднати творчих, талановитих дітей, які навчаються грі на народних інструментах у мистецьких школах, навколо української музики. Бажаю всім гарного настрою та чудових виступів!», - привітала учасників Анастасія Сергіївна.


« повернутися

Вхід для адміністратора