Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Підбили підсумки освітнього проєкту з обміну учнями «Лідерський Че_Бум»

Дата: 18.04.2024 11:01
Кількість переглядів: 8

Сьогодні на базі Черкаського НВК №34 учасники освітнього проєкту «Лідерський Че_Бум» зібралися, щоб підбити підсумки та обмінятися враженнями від перебування в навчальних закладах. Ініціювали та реалізували цей проєкт учениця Черкаської НВК №34 Анастасія Йосипенко та учениця Черкаської СШ №28 Анастасія Макаренко.

До зустрічі також доєдналися заступниця міського голови Анастасія Чубіна, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов і фахівці департаменту освіти.

Зокрема в проєкті «Лідерський Че_Бум» взяли участь 20 школярів: 10 учнів із Черкаської СШ №28 та 10 учнів із Черкаського НВК №34. Протягом тижня активна молодь ознайомлювалась із роботою закладів освіти в якому вони тимчасово перебували, обмінювалися ініціативами, а також отримували корисні цікаві ідеї для впровадження їх у своїй школі.

Так, кожному дню була присвячена власна тема:

1 день - Мотивація та комунікація-запорука успіху.

2 день - Освітнє та мотиваційне середовище навчального закладу.

3 день - Ефективність та демократичність учнівського самоврядування.

4 день - Демократичні процеси в закладі освіти.

5 день - Рефлексія «Методи роботи неформальної освіти, які допоможуть розвинути компетентності учасників і учасниць учнівського самоврядування».

«Для учнів це чудова можливість розвивати свої лідерські якості, впроваджувати власні ініціативи та ставати соціально активними. Приємно, що учнівське самоврядування розвивається, набирає нових обертів, а молодь в черговий раз заявляє про свої здібності та креативність» - відзначила Анастасія Сергіївна.

Відзначимо, що із нового навчального року планується масштабувати цей проєкт, щоб залучити ще більше учнів із закладів загальної середньої освіти міста.


« повернутися

Вхід для адміністратора