Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Затверджено порядок визначення місць для вуличних мистецьких виступів у Черкасах

Дата: 11.06.2024 13:18
Кількість переглядів: 23


 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні виконавчий комітет Черкаської міської ради прийняв рішення, яким затвердив Порядок підтримки вуличних мистецьких виступів на території м. Черкаси. Цей документ визначає локації та вимоги для проведення вуличних мистецьких заходів у громадських місцях Черкас з урахуванням акустичного навантаження.

Метою розробки цього порядку є забезпечення прав і законних інтересів мешканців та гостей міста на творчу діяльність, а також гарантування їхнього спокійного відпочинку і тиші в місцях проживання чи перебування. Зокрема, затверджене рішення не лише окреслює дозволені локації, але й регулює години проведення заходів.

Відзначимо, що завдяки цьому рішенню, вуличні мистецькі виступи стануть більш організованими, не заважатимуть мешканцям міста та не порушуватимуть їхній спокій.

Отже, для погодження вуличних виступів вуличні музиканти мають подати звернення до відділу звернення департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради, в якому зазначити:

-прізвище, ім’я, по батькові вуличного музиканта;

-дата, час та місце проведення вуличних виступів (місце проведення вуличних виступів має відповідати локаціям, визначеними Порядком);

-детальний опис змісту вуличного виступу (з зазначенням кількості учасників виступу та репертуаром);

-опис інструментів та обладнання, які використовуватимуться під час проведення вуличного виступу;

-способи зворотного зв’язку (адреса для листування, електронна адреса, номер телефону).

Розгляд звернень на проведення вуличних виступів здійснює управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради не пізніше 5 робочих днів з моменту подання звернення. Після чого можуть надаватись рекомендації організатору щодо місця, часу, форми проведення вуличних виступів, інструментів, які використовуються, додаткового обладнання, тощо. В свою чергу організатор має проводити виступ вже із врахуванням наданих рекомендацій та при наявності позитивної відповіді від управління культури.

Додамо, що у разі невідповідності заявленого вуличного виступу вимогам законодавства та (або) Порядку, при встановленні інших обмежень щодо публічних зібрань, організатору надається письмова відповідь із зазначенням причин не погодження. Порушення громадського порядку, допустимих норм рівня шуму, Правил благоустрою міста Черкаси та вимог Порядку під час проведення вуличних виступів є підставою для скасування попередньої позитивної відповіді на проведення та подальшого не погодження у проведенні такому вуличному музиканту. Також проведення виступів забороняється у дні трауру (скорботи, жалоби), дні памʼяті та під час (у місцях) проведення загально-міських заходів.

Відзначимо, що Порядок підтримки вуличних мистецьких виступів на території м. Черкаси застосовується до вуличних виступів, які здійснюються на території міста та не поширюються на виступи, що здійснюються у межах загально-міських заходів. Контроль за дотриманням вимог Порядку буде здійснювати робоча група, утворена за розпорядженням міського голови. До складу неї увійдуть представники управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, представники управління інспектування Черкаської міської ради, представники поліції (за згодою) та представники спеціалізованих вимірювальних лабораторій, уповноважених на здійснення замірів рівня шуму (за згодою). У разі порушення Порядку – представники робочої групи будуть виносить письмове попередження виконавцю. При повторній фіксації порушення уповноважені на те особи складають протокол про адміністративне правопорушення.


« повернутися

Вхід для адміністратора