Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Підтримка при втраті. Відбувся тренінг для педагогів і психологів

Дата: 20.06.2024 15:40
Кількість переглядів: 25

Фото без опису18 та 19 червня в Центрі стресостійкості педагогічних працівників відбувся тренінг для інструкторок з питань життєстійкості громади з числа практичних психологів і соціальних педагогів закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

Організували тренінг за новою пілотною програмою Israel Trauma Coalition in UA «Побудова соціально-психологічного супроводу і підтримки при переживанні втрати у закладі освіти: протоколи роботи».

Програму презентувати і провели Наталья Макиенко - тренерка і офіційна представниця Israel Trauma Coalition in UA та Zoe Sever - іструкторка ІТС.

Під час тренінгу акцентувалась увага на тому, що можуть робити спеціалісти психологічної служби під час взаємодії з тими, хто переживає втрату, тобто яким чином можна здійснювати соціально-психологічний супровід і підтримку згорьованій людині.

Учасниці тренінгу мали можливість:

- зрозуміти та усвідомити різницю між травмою і втратою;

- специфіку реакцій горювання людини;

- розглянути форми допомоги при втраті, шляхи подолання цього стану та адаптивні способи поведінки при горюванні.

У фокусі уваги були особливості реакцій, поведінкових проявів на втрату у дітей та підлітків.

Спеціалісти психологічної служби отримали цінні, структуровані практичні рекомендації щодо принципів роботи із втратою в закладах освіти та покрокові дії первинного втручання у випадках втрати.


« повернутися

Вхід для адміністратора