Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Триває адаптація до вимкнення електроенергії: як харчуються в дошкільних навчальних закладів Черкас під час відключення світла

Дата: 23.07.2024 11:25
Кількість переглядів: 25

Фото без описуКонтроль за терміном придатності продуктів, умови їх зберігання та процеси приготування їжі є важливою частиною роботи кухарів, адже через часті відключення електроенергії доводиться вносити зміни в меню.

Деякі страви можуть не встигнути приготувати, тому їх замінюють іншими. При цьому важливо, щоб вони були збалансовані за енергетичною цінністю і не порушували баланс білків, жирів і вуглеводів. Особливої уваги потребує літній період.

Харчування дітей організовано в групах тричі на день. Пристосовуватися до змін, пов'язаних з відключенням електроенергії почали ще в червні.

«Харчування є у всіх 53 садочках міста та через нестабільність графіків планують переглянути меню. Плануємо прибрати з них максимально об’ємні процеси, при цьому в будь-якому випадку не порушивши калорійність чи інші норми, яких ми маємо дотримуватися. До осені планується закупити додаткове обладнання для дошкільних закладів міста: це холодильне обладнання, зокрема, морозилки. Хочемо зробити все, щоб до осінньо-зимового періоду ми були максимально готові до будь-яких викликів» - зазначає заступниця міського голови Анастрасія Чубіна.

Як кухарі одного із дошкільних навчальних закладів Черкас справляються з вимкненням електроенергії дивіться у сюжеті "Суспільне Черкаси".


« повернутися

Вхід для адміністратора