Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Педагоги Першої міської гімназії взяли участь у міжнародному тренінгу з травмапедагогіки

Дата: 24.07.2024 11:15
Кількість переглядів: 17

Фото без описуНа початку липня заступник директора з виховної роботи Сухенко К.О. та практичний психолог Синичук Н.М. взяли участь у тренінгу в рамках міжнародного проєкту «Травмапедагогіка для українських шкіл».

Захід організований у співпраці громадських організацій «Агенції з розвитку освітньої політики» (Україна) та «Dialogue for Understanding e. V.» (Німеччина) за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та сприяння Департаменту освіти Варшави.

Тренінг тривав з 9 до 13 липня і був присвячений інтенсивному вивченню та практичному опануванню методів надання першої психологічної допомоги дітям. Учасники отримали можливість ознайомитися з сучасними підходами та стратегіями, спрямованими на збереження ментального здоров'я та підвищення резильєнтності серед учасників освітнього процесу. Також вони поглибили свої знання з травмо-інформованої педагогіки, психологічної травми та її наслідків, стресу та симптомів стресового визнання, каналів психологічної ресурсності.

Спільно з командою тренерів та іншими учасниками тренінгу педагоги гімназії здобули не лише теоретичні знання, але й практичні навички, необхідні для ефективної роботи зі школярами в умовах психологічних травм та стресу.

По завершенню курсу Сухенко К.О. та Синичук Н.М. отримали відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації педагогічних працівників за програмою тренінгу. Цей успішний досвід відкриє нові можливості для покращення психологічної підтримки українських школярів та сприятиме формуванню здорового психологічного середовища для дітей.


« повернутися

Вхід для адміністратора