Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

У Кінотеатрі «Україна» презентували документальний фільм «ІЗЮМ. Звільнений»

Дата: 15.10.2024 12:37
Кількість переглядів: 10

Фото без описуСьогодні в Кінотеатрі «Україна» відбувся допрем’єрний показ фільму режисера Дмитра Чорного «ІЗЮМ. Звільнений». Це перша українська стрічка, що поєднує документальний формат з елементами доповненої реальності (AR).

Фільм розповідає про музейну експедицію, яка в жовтні 2022 року вирушила до звільненого від окупації міста Ізюм на Харківщині. Учасники експедиції зустрічають людей, які пережили окупацію, залишившись на руїнах своїх домівок і власного життя. Команда Національного музею історії України у Другій світовій війні зібрала цінні артефакти, які пізніше доставили до Києва на двох великих фурах.

На заході були присутні начальниця управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики Валентина Шепецька та фахівці управління. Перед початком показу глядачі мали унікальну можливість поспілкуватися з творчою командою фільму та дізнатися більше про процес його створення.

Окрім цього, у межах заходу був підписаний Меморандум про співпрацю між КП «Кінотеатр «Україна» в особі директора Акопяна Артура Акоповича та військової частини 3061 Національної гвардії України в особі командира військової частини полковника Олексія Петровича Туруна з метою організації широкої співпраці та покращення допомоги в організації культурного відпочинку військовослужбовців, популяризації культурно-мистецького життя, налагодження взаємного партнерства щодо проведення культурно-масових заходів та підвищення освітнього рівня військовослужбовців.


« повернутися

Вхід для адміністратора