Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

Підвели підсумки роботи літніх клубів від ініціативи «DECIDE Summer Clubs «Ми вдома – в Україні»

Дата: 15.10.2024 15:39
Кількість переглядів: 6

Фото без описуПротягом останніх трьох років наша громада активно бере участь в ініціативі «DECIDE Summer Clubs «Ми вдома – в Україні», яка є частиною Швейцарсько-українського проєкту DECIDE. За ці роки понад 5 000 дітей Черкас отримали можливість відпочити та здобути нові навички, а заклади освіти отримали обладнання на суму понад 500 тисяч гривень для покращення своєї матеріально-технічної бази.

Цього року літні клуби були організовані на базі ЗОШ №22 та залучили 57 педагогів із п'яти шкіл: ЗОШ №22, СШ №13, ЗОШ №5, ЗОШ №15, ЗОШ №25. Під час літніх таборів для дітей проводили тренінги з громадянської освіти, психологічної підтримки, квести з прав людини та багато іншого. Літні клуби працювали три зміни протягом червня-серпня по два тижні і охопили близько 600 дітей, як нашої громади, так і діток ВПО.

За результатами роботи клубів громадам-фіналісткам було запропоновано взяти участь у конкурсі відеороликів про роботу цих клубів. Відеороліки, підготовлені командами тренерів ЗОШ №22 та СШ №13 стали номінантами Кінофестивалю. Тож від організаторів вони отримали додаткові подарунки: набір блогера, powerbank, колонка.

Привітати освітян із продуктивним проведенням та вдалим завершенням літніх таборів завітали директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов та його заступниця-начальниця управління освіти Надія Євчак.

Принагідно Богдан Олександрович вручив Подяки міського голови керівникам закладів загальної середньої освіти міста за реалізацію ініціативи «Summer Clubs – «Ми вдома – в Україні» швейцарсько-українського проєкту DECIDE у м. Черкаси: Ткаличу Руслану (директору Черкаської ЗОШ №22), Максюті Ларисі (директору Черкаської ЗОШ №5), Кошель Олені (директору Черкаської СШ №13), Жгиру Анатолію (директору Черкаської ЗОШ №15), Кочмар Ользі (директору Черкаської ЗОШ №25), а також Грамоти департаменту освіти та гуманітарної політики педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти, які долучалися до проведення літніх клубів.

Окрім того, Богдану Олександровичу передали відзнаку від ГО DOCCU («Розвиток громадянських компетентностей в Україні»), яка є імлементуючим партнером в Україні ініціативи «Summer Clubs 2024 – «Ми вдома – в Україні» швейцарсько-українського проєкту DECIDE («Децентралізація для розвитку демократичної освіти») за активну, творчу натхненну участь Черкаської ТГ Черкаської області у Ініціативі DECIDE Summer Clubs 2024 «Ми вдома – в Україні» .


« повернутися

Вхід для адміністратора