У черкаській гімназії відбувся семінар-навчання з організації харчування
На базі Черкаської гімназії №9 ім. О.М. Луценка відбувся семінар-навчання «Сучасні вимоги щодо організації харчування у закладах загальної середньої освіти». Організували його для кухарів та заступників директорів, які відповідають за організацію харчування у закладах загальної середньої освіти міста Черкаси.
У заході взяли участь заступник начальника управління — начальник відділу дошкільної та позашкільної освіти ДОГП Оксана Зубенко, головний спеціаліст відділу розвитку закладів загальної середньої освіти Тетяна Шкунда, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Віта Макогін, головні спеціалісти відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Ольга Плис і Тетяна Озеран та директор Черкаської гімназії №9 ім. О.М. Луценка Ірина Топчій.
Семінар став важливою платформою для обміну досвідом та обговорення актуальних питань щодо впровадження реформ у шкільному харчуванні.
Зокрема, під час зустрічі обговорювалися сучасні вимоги щодо організації здорового харчування у закладах освіти, стан реформування шкільного харчування в місті Черкаси та модернізація харчоблоку Черкаської гімназії №9. Окремим етапом семінару-навчання став майстер-клас роботи на сучасному обладнанні харчоблоку, який провів шеф-кухар заміського комплексу «ТОВ «Селена - Фемелі Резорт» Артем Триколенко.
Нагадаємо, що нещодавно в Черкаській гімназії №9 ім. О.М. Луценка презентували проєкт «Сучасна їдальня». Тут повністю відремонтували харчоблок, а саме: облаштовано зони для отримання та зберігання сировини, її первинної обробки, зони теплової обробки основного приготування, видачі готових страв, миття посуду та кухонного інвентарю, а також установлено сучасне обладнання (холодильні шафи, пароконвектомати, мармітні лінії тощо).