Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради
Місто Черкаси
Міністерство освіти
і науки України
 

100-річчя з часу заснування. У Черкасах відзначили ювілей Черкаської дитячої музичної школи №1імені М.В. Лисенка

Дата: 19.05.2023 19:44
Кількість переглядів: 17

Справжнє свято подарували глядачам учні та викладачі Черкаської дитячої музичної школи №1імені М.В. Лисенка під час ювілейного концерту, який відбувся 19 травня у Черкаській обласній філармонії.

Цей концерт має особливе значення, оскільки він присвячений 100-річчю музичної школи. Це великий ювілейний момент, який надихав учасників на ентузіазм та відданість до своєї мистецької діяльності. Викладачі та учні працювали з особливим запалом та великими планами, щоб зробити цей концерт незабутнім.

У програмі святкового заходу звучали класичні музичні композиції, сучасні твори, а також спеціально підготовлені виступи, які віддавали шану музичній школі та її неперевершеному внеску у розвиток талантів. Звучали чарівні мелодії, вражаючі сольні виступи та хорові композиції, які розкриють таланти та музичну силу учнів.

Мистецьке свято стало важливою подією, яка зібрала разом громаду, батьків та друзів учнів, а також тих, хто піклується про музичну освіту та сприяє розвитку молодих талантів.

Привітати педагогів, вихованців школи, батьків та усіх присутніх у залі завітали і міський голова Анатолій Бондаренко, заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Шамрай, перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко, заступниця міського голови Анастасія Чубіна та директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов.
   
Анатолій Васильович подякував педагогічному колективу за багаторічну працю, розвиток культурної галузі міста та відзначив, що за столітню історію школа виплекала цілу плеяду музичних геніїв, які своєю творчістю прославляли наше місто.
  
Міський голова вручив медаль «За сумлінну працю» викладачу та керівнику ансамблю гітаристів старших класів «Alegrias» Рябоконю Сергію.
  
Грамотами виконавчого комітету Черкаської міської ради нагороджено Олійник Тетяну - завідувачку відділом концертмейстерства та предмету за вибором та Нагорна Ганна – викладачка по класу скрипки, а Подяки міського голови вручили Грекало Наталії - заступниці директора з адміністративно-господарської роботи, Литвинюк Катерині - провідному бухгалтеру та Дерев’янко Світлані - секретарці школи.
  
Олександр Григорович Шамрай нагородив Подяками Міністерства культури та інформаційної політики України : Андрійчук Наталію – викладачку фортепіано та концертмейстра, Лісуна Олександра – викладача духовних інструментів, Міщенко Віру – викладачку скрипки, Сухенка Володимира –викладача духовних інструментів, Тихомірову Тетяну - заступницю директора з навчально-методичної роботи, Хараборкіну Ольгу – заступницю директора з навчальної роботи, Черкашина Олександра – викладача по класу ударних інструментів, Почесною грамотою Черкаської обласної державної адміністрації і обласної ради - Корнеєву Ірину – викладачку музично-теоретичних дисциплін, а Почесними грамотами Черкаської обласної державної адміністрації нагороджена Темченко Юлія - директорка Черкаської дитячої музичної школи №1 імені Миколи Лисенка, Шнайдер Олександр - викладач сопілки, Кладій Світлана - викладачка хорових дисциплін, Кобець Ірина - викладачка хорового співу та Махник Володимир - викладач баяну та акордеону.
  
Перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Володимирович вручив Почесні грамоти Черкаської обласної ради Смоляр Наталії – викладачці по класу бандури та вокалу, Кабаченко Ользі – головному бухгалтера, Варчук Ларисі – викладачці фортепіано та концертмейстеру, Рябоконь Лесі – концертмейстеру та Шуліці Людмилі – викладачці фортепіано.
  
Наразі у школі працює 82 викладачі, які передають свої знання та навички 625 учням. Навчальний процес організований з 24 різних спеціальностей, що дозволяє юним музикантам розкрити свій творчий потенціал у різних сферах.
   
Вже близько 8000 дітей отримали освіту у стінах Черкаської дитячої музичної школи №1 ім. М.В. Лисенка і багато з них стали високопрофесійними музикантами. Їх успіхи та досягнення звучать в усіх
куточках світу, і вони стали справжніми професіоналами музичного мистецтва.
   
«Вітаємо весь педагогічний колектив з цим видатним ювілеєм. Ваша школа є символом музичної освіти, місцем, де знаходяться натхнення та музичне відкриття. Історія успіху, таланту та невпинного розвитку, яку ви створили є свідченням багаторічної праці, присвяченої музичному навчанню та розвитку талантів учнів. Нехай ваша школа продовжує бути центром музичного розвитку, виховувати нові таланти і надихати нас своєю витонченою музикою на багато наступних років»,- відзначила Анастасія Чубіна.


« повернутися

Вхід для адміністратора